Musik

Musisk udfoldelse på Bostedet Hadsund

Hver onsdag får botilbuddet besøg af Torben, også kendt som Spillemanden, der kommer og underholder - ofte med deltagelse af botilbuddets borgere.

Sang og musik skal foregå i trygge rammer og på borgernes præmisser. Der kan være borgere, der har lyst til at lære guitarspil eller vedligeholde de musiske kundskaber, de har i forvejen. Sang og musik kan foregå i mindre grupper i fællesområderne eller enkeltvis i borgerens lejlighed. Til fællesarrangementer, som fx sommerfest og julefrokost, har borgerne mulighed for selv at deltage i musikunderholdningen.

Spillemanden fortæller

Om onsdagen fra klokken 09.00 til 15.00 kommer jeg og går rundt i afdelingerne med min guitar. Borgerne kender mig og vil enten gerne have, at jeg synger en sang eller vi gør det i fællesskab. Jeg er kommet på botilbuddet i 10 år, først da det hed Visborggaard og siden her på Bostedet Hadsund.

Mange af borgerne vil gerne snakke lidt først, og så ender det for det meste med, at vi synger lidt sammen. En enkelt borger vil måske gerne spille et spil Yatzy først, og så har vi den aftale - et spil og derefter så og så mange sange. Det behøver ikke være det samme hver gang. Samme borger kan som regel synge en halv time uden at spille Yatzy først. Jeg har faste aftale med flere borgere. De er ret stabile og venter på, at jeg skal komme. Andre borgere er ikke så stabile, det kommer helt an på, hvordan de har det lige den dag.

Sådan er det at komme på Bostedet Hadsund - der er ikke 2 onsdage ligner hinanden. For mig handler det meget om, at borgerne får en god relation til mig og omvendt. Så kan man fx få dem med op på scenen og optræde til sommerfest eller julefrokost - også dem, der ikke er med på musik om onsdagen. De skal have tillid til mig og være trygge ved at synge sammen med mig. Jeg har 2 borgere, der hver onsdag er med til at synge i multirummet. En borger er de sidste par måneder kommet og været med på "en lytter". Han synger ikke selv med, men deltager jo alligevel på sin måde.

Er vejret godt, giver jeg ofte udendørskoncert, og her kommer der også borgere, der normalt ikke er med til at synge.

I perioder underviser jeg også i guitarspil.

Da jeg har et lille mobilt studie, har vi også indspillet CD'er.