Når kommunen har bevilget et ophold på Bostedet Hadsund, inviteres borgeren til et besøg på bostedet, ligesom det er muligt at få besøg af medarbejdere fra Bostedet Hadsund, hvis det ønskes.
Til kommende beboere
Som beboer på Bostedet Hadsund gives der et individuelt tilrettelagt tilbud.
Der udarbejdes en individuel plan for opholdet i et samarbejde mellem beboer, medarbejder og sagsbehandler. Planen tager udgangspunkt i den kommunale handleplan.
Vi tror på, at alle mennesker kan komme videre i livet - med den rette hjælp til at finde sin egen vej, derfor arbejder vi med recovery - "det at komme sig".
Målet er at blive i stand til at leve et tilfredsstillende og meningsfyldt liv på trods af de begrænsninger, den enkelte bærer med sig.
Der er tale om en dybt personlig proces, der er meget forskellig fra person til person.

Indflydelse
På Bostedet Hadsund vægter vi højt, at beboerne inddrages og har indflydelse på, hvad der sker i grupperne og huset som helhed.
Der afholdes jævnligt beboermøder i alle grupper, og fælles for huset er der et velfungerende beboerråd, som afholder møde seks gange om året.
Hvert andet år udarbejdes der en bruger- og pårørendeundersøgelse, der afdækker tilfredsheden med kvaliteten i indsatsen.
I dialog med beboere og pårørende følger vi op på undersøgelsens resultater.
Misbrug
Beboere, som har et misbrug, tilbydes individuel støtte og omsorg for på sigt at minimere eller at ophøre med misbrug.
Ved særlige behov vil der være mulighed for at blive henvist til et egentligt behandlingstilbud.
Dyrepolitik
Der er vedtaget en dyrepolitik. Ud fra den laves der en individuel vurdering om mulighederne for dyrehold.
Rygepolitik
Rygning er tilladt i egen bolig men ikke i fællesarealerne.
Samarbejde med pårørende
Vi ser de pårørende som en vigtig ressource, og vi arbejder på at fremme dialog og samspil mellem beboere og pårørende også i tilfælde, hvor der gennem længere tid ikke har været kontakt. Dette bør dog altid vurderes med respekt for beboerens integritet.
Et godt samarbejde medvirker endvidere til, at beboeren kan bevare kontakten til sin familie og andre betydningsfulde personer.
Samarbejdet har stor betydening og gør os i stand til at tilbyde mere kvalificerede og vedkommende forløb.
Medinddragelse og samarbejde med beboere og pårørende er ligeledes med til at styrke beboerens selvbillede og kan dermed støtte rehabiliteringen og beboerens livskvalitet.
Hvert andet år udarbejdes der en bruger- og pårørendeundersøgelse, der afdækker tilfredsheden med kvaliteten i indsatsen.
I dialog med beboere og pårørende følger vi op på undersøgelsens resultater.