Psykosocial Konference 2015

Gennem en årrække har en gruppe bestående af personale og borgere fra Visborggaard deltaget i den årlige konference som Dansk selskab for psykosocial Rehabilitering arrangerer.

Belinda, beboer, deltog i Recovery konferencen 2015 i Vejle.

I 2015 var temaet: Recovery – Et stærkt paradigme eller et udvandet begreb. 

Anne Marie Helger åbnede konferencen med god energi og i flot sprudlende kjole. Anne Marie fortalte om sin opvækst, og hvordan det var, at vokse op med en psykisk sårbar far.

Herefter var det Peter Qvortrup Geisling, der på sin egen underholdende måde guidede os igennem dagen og de mange foredrag. Og han undlod heller ikke at lade sin egen faglighed skinne igennem, medens han styrede debatterne, idet han kom med en del gode input og provokationer.

Noget der gør indtryk er de borgere der fortæller om egne oplevelser.

En kunne berette, at han prøvet næsten alt medicin i store mængder, og nu var reduceret i medicin, fordi han var begyndt, at tænke recovery orienteret.

Pigen Lea fortæller, at hun var blevet opgivet af Viborg psykiatriske sygehus. Hun flytter til Ålborg, og kommer i kontakt med nogen der tænker recovery orienteret. Efter endt behandling flytter hun i egen lejlighed, og kommer ud af sin medicin, bliver gift og får barn. Er i dag erklæret rask.

Belinda fortæller, efter at have oplevet konferencen: Det har givet håb. Når andre kan, så kan jeg også. Nu vil jeg kæmpe, for komme videre i mit liv. Mit mål er få et liv sammen med min kæreste i egen lejlighed og bo støtte. Jeg ved godt, det vil tage år, og at det bliver en livslang opgave at arbejde med mig selv. Men kun ved dette arbejde kan jeg minimere min medicin.

 

 

Opdateret