Nada på Visborggaard

Siden 2012 har NADA været en del af behandlingstilbuddene på Visborggaard.
NADA står for ”National Acupuncture Detoxification Association” og er øreakupunktur rettet med psykisk ubehag, afhængighed og abstinenser. Det er bla virksomt ved angst, stress og forbedrer nattesøvnens kvalitet. Mange der modtager NADA oplever at problemer bliver nemmere at håndtere og får generelt større overskud.


Nada blev udviklet i 1970’erne i New York af psykiatrikeren Michael Smith på Lincoln Hospital på baggrund af studier fra Østen.


Nada akupunktur består af 5 nåle placeret i hvert øre. Derudover er der nogle punkter i hovedbunden og ved næseroden der kan behandles supplerende. Brugeren oplever et stik ved indførselsen af en lille steril nål,med minimal smertepåvirkning.

Under udøvelsen af NADA oplever modtageren sig ofte meget afslappet og kan falde i søvn. Navnlig de første gange er effekten kraftig og denne umiddelbare effekt holder cirka 24 timer. Nada kan ikke overdoseres og gives i starten af et behandlingsforløb flere gange ugentlig eller dagligt efter aftale mellem bruger og behandleren. Længere inde i forløbet gives NADA typisk en gang ugentlig samt efter behov.


Vi har gode erfaringer for at behandle gruppevis. Det er vores oplevelse at der er en god synergieffekt når flere beboere og evt. deltagende medlemmer fra personalegruppen modtager NADA samtidigt. Når det suppleres med afslappende te samt beroligende musik er det en rigtig god stund for de involverede parter.


NADA er bivirkningsfrit. Dog kan enkelte i sjældne tilfælde opleve forbigående hovedpine. NADA er en blid behandlingsform som supplerer anden behandling og forstærker den. Flere brugere har oplevet et fald i behov for ekstra beroligende medicin.


De personer der praktiserer NADA er uddannet til det hos NADA-Danmark og superviseres løbende.
Vi oplever NADA som et meget positivt tiltag på Visborggaard, som har fået en fast plads i de tilbud der fremover er at finde på bostedet.


Yderligere oplysninger kan findes på www.nada-danmark.dk eller ved at rette henvendelse til en af NADA udøverne på Visborggaard.


Gert Friis, medarbejder Visborggaard


Rosa til NADA behandlingEn typisk behandling starter med at Rosa går op i vores ”NADA rum” her laver hun afslapnings te, tænder stearinlys og sætter Mindfulness musik på, det hører med i hele ”pakken” (brugerinddragelse).

Rosa får de 5 nåle i hvert øre og ekstra nålene øverst på hovedet som er et supplement til ørenålene. Herefter er der afslapning i 45 min, sådan en behandling modtager rosa gennemsnitlig 2 x ugentlig.


Rosa fortæller at hun startede med at få NADA i maj 2012, da personalet havde været på kursus og uddannet til at udføre behandlingen.


Rosa konkluderer at hun får gevinsten med det samme, i løbet af 10 min får hun ro, hendes angst og stemmer minimeres, hun føler sig afslappet og ofte falder hun helt i søvn.


Hun fortæller at effekten typisk varer resten af dagen, så derved reduceres brugen af PN-medicin (ekstra medicin) et skridt på vej i rehabiliteringsprocessen.


Rosa anbefaler behandlingen til andre der har ubalancer/svingninger i kroppen.


Kirsten Kokholm, medarbejder Visborggaard

Opdateret