New York uge i kantinen

Mad er noget vi alle kan samles om og har en meget stor betydning. Line Godthåb, som er lige ved at være færdiguddannet her på Visborggaard som ernæringsassistent har skrevet om den spændende ”New Yorker uge” som køkkenet serverer her i uge 24.
Efter ønske fra beboerrådet om mere variation til måltiderne, gerne med inspiration fra andre landes madkulturer, bliver der i uge 24 afholdt New York tema i Visborggaards kantine. Mange beboere ønskede noget mere moderne mad frem for det meget traditionelle, og dette har vi tilgodeset. 

I tråd med New Yorks mange bydele og forskellige kulturer, serveres der derfor alt fra italienske pastaretter til asiatiske ris/nudelretter i denne uge. Der er skaffet forskelligt tilbehør som chinabokse, spisepinde, specielle forklæder og bordstandere med information om New York, for at få mere New York stemning ind i kantinen.

USA bliver typisk forbundet med meget fedtholdig mad, og derfor er opskrifterne blevet tilpasset mht. fedtprocent, for at passe bedre til vores brugere. Der bliver dog selvfølgelig også plads til den klassiske amerikanske burger i løbet af ugen, og menuplanen for ugen sprudler af amerikanske navne som ”Seafood sandwich” og ”Poached salmon & long island mash”.

Både beboere og personale har virket meget begejstret for tiltaget, og vi i køkkenet har glædet os til at servere vores spændende menuer for dem. Efter de første par dage med bl.a. ”Shellfish roll w/ sourcream & salsa” og ”Tortelloni Funghi” på menuen, kunne vi allerede her konstatere, at vores temauge ville blive en succes. Brugerne af kantinen syntes at maden så særdeles indbydende ud og smagte godt, og vi fik meget positiv feedback. 

Hele ugen laves der afstemning om maden i kantinen. Her kan beboere og personale give deres mening om maden til kende, så vi i køkkenet ved, om det er noget vi gerne må lave igen.

Opdateret